Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πως να προσθέσετε στο Google calendar το καιρό, αθλητικά γεγονότα ,τις προβολές των αγαπημένων σας σήριαλ και άλλα



Το ημερολόγιο της Google έχει άπειρες δυνατότητες. έχουμε δει πως μπορείτε να προσθέσετε τα γενέθλια των φίλων σας από το Facebook και να εμφανίζεται υπενθυμίσεις στην επιφάνεια εργασία σας. Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πρόσθετα στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα.


Ξεκινάμε με το καιρό. Πηγαίνετε στο Google Calendar  πατήστε το γρανάζι και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει κατεβείτε κάτω και βρείτε την επιλογή Τοποθεσία.  Γράψτε την περιοχή που μένετε ή το ταχυδρομικό σας κώδικα και επιλέξτε πως θέλετε να φαίνονται οι βαθμοί σε Κελσίου ή Φαρενάιτ.



Για να είστε ενήμεροι για τα αθλητικά γεγονότα ανοίξτε πάλι τις ρυθμίσεις και από την πάνω αριστερή γωνία επιλέξτε Ημερολόγια. Στην συνέχεια κάπου στη μέση της σελίδας υπάρχει η επιλογή Άλλα ημερολόγια και δεξιά από αυτό ένα link με τίτλο Περιήγηση σε ενδιαφέροντα ημερολόγια. Από εδώ επιλέξτε αθλητικά και επιλέξτε το σπορ που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξτε ποδόσφαιρο να βρείτε το "τιμημένο" ελληνικό πρωτάθλημα με τον τίτλο Super League βεβαίως βεβαίως και να επιλέξετε την ομάδα για την οποία θέλετε να ξέρετε το πρόγραμμα της. Δυστυχώς στο μπάσκετ δεν υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα.



Στην κατηγορία περισσότερα που υπάρχει δίπλα στα Αθλητικά υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα ημερολόγια  όπως ανατολή και δύση του ηλίου ή φάσεις της σελήνης για αυτούς που ενδιαφέρονται.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι επιλογές που έχετε και μπορείτε να προσθέσετε στο Ημερολόγιο σας. Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε ημερολόγιο που προσφέρετε από άλλο site σε μορφή ICS και iCAL. Για παράδειγμα σε περίπτωση που θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά μπορείτε να κάνετε μία εγγραφή στο episode calendar  και να περάσετε το ημερολόγιο της αγαπημένης σας σειράς στο Google Calendar το οποίο είναι σε μορφή RSS.



Σε περίπτωση που θέλετε να εισάγετε ημερολόγιο μορφής iCAL προσέξτε στην εισαγωγή του link να κάνετε μία μικρή τροποποίηση όπως στην παρακάτω εικόνα. Δημιουργήστε το δικό σας ημερολόγιο με βάση της ανάγκες σας λοιπόν!


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain