Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

5 τρόποι για να ανοίξετε γρήγορα ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.




Εάν σας εκνευρίζει να ψάχνετε να βρείτε την συντόμευση ενός προγράμματος και να την κάνετε διπλό κλικ για να την ανοίξετε τα Windows έχουν μερικούς πιο εύκολους τρόπους  για να συντομεύσουν αυτή τη διαδικασία. Αλλά όχι μόνο τα Windows καθώς υπάρχουν και  προγράμματα  από ανεξάρτητους προγραμματιστές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Για αρχή το πιο γρήγορο που μπορείτε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί των windows και τους αριθμούς από το 1 έως το 9 και να σας ανοίξει το αντίστοιχο πρόγραμμα που βρίσκεται στην γραμμή εργασιών στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Δηλαδή πατώντας το Win+1  για την παρακάτω εικόνα θα ανοίξει τον Chrome.



Άλλος τρόπος είναι πατώντας το κουμπί έναρξη στην αρχική σας οθόνη και πληκτρολογώντας το όνομα του προγράμματος που θέλετε να ανοίξετε θα σας εμφανίσει τα ονόματα των προγραμμάτων που ταυτίζονται με αυτό που πληκτρολογείται και πατώντας το μπορείτε να το ανοίξετε.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας πλήκτρο συντόμευσης για ένα πρόγραμμα. Πατήστε δεξί κλικ πάνω στο πρόγραμμα που θέλετε και επιλέξτε τις Ιδιότητες. Απαραίτητα θα περιλαμβάνει το συνδυασμό Ctrl+Alt και το πλήκτρο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.



Με τα πλήκτρα Win+R ανοίγετε το παράθυρο εκτέλεση το οποίο λειτουργεί παρόμοια με την γραμμή εξερεύνησης των Windows αλλά με το συν ότι κρατάει στην μνήμη του τις αναζητήσεις που έχετε κάνει και ανοίγει το πρόγραμμα που θέλετε επιλέγοντας το απλά.

Τέλος υπάρχουν προγράμματα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν με το πιο γνωστό να είναι το Launchy. Κατεβάστε το και αφού το εγκαταστήσετε πατήστε Alt+Space για να το ανοίξετε και πληκτρολογήστε το πρόγραμμα που θέλετε και πατήστε Enter για να ανοίξει. Είναι πιο έξυπνο στην αναζήτηση από την γραμμή εργασιών των  Windows (πατώντας ffx για παράδειγμα θα εμφανίσει το firefox). Έχει και άλλα εργαλεία όπως υπολογιστή και εργαλείο για να ψάχνει τους σελιδοδείκτες σας για τα site που προτιμάτε. Λειτουργεί και για εκδόσεις Windows XP και Vista.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain