Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μάθετε τα νεότερα του iOS 6

Η Apple έχει ανακοινώσει από καιρό τι θα προσθέσει σε iPhone 3GS, iPhone 4 και iPhone 4S, iPod touch και iPad με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 6 που θα περάσει στις φλέβες τους ως ενημέρωση λογισμικού από σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2012 (αναμένεται). 

'Ομως, κάποιες όμως από τις νέες λειτουργίες αφορούν μόνο τους χρήστες του iPhone 4S και το νέο iPad και άλλες δεν αφορούν την χρήση των iσυσκευών στην Ελλάδα. Δείτε τι μας λείπει...

Χαρακτηριστικό είναι ότι το περίφημο ανανεωμένο Siri αφορά μόνο τους χρήστες του iPhone 4S (και προφανώς τους χρήστες του iPhone 5). Αυτό που θα χάσουν οι χρήστες παλαιότερων μοντέλων iPhone είναι ότι το Siri θα μιλάει περισσότερες γλώσσες και θα γνωρίζει περισσότερες περιοχές. 

Αν και το Siri δεν μιλάει ελληνικά και οι δυνατότητές του δεν αφορούν στην Ελλάδα, στις γλώσσες και στις περιοχές που υποστηρίζεται θα μπορεί να δώσει απαντήσεις και σε αθλητικά θέματα, να βρίσκει τι παίζουν οι κινηματογράφοι της επιθυμητής περιοχής ή να κλείνει τραπέζι σε εστιατόρια. 

Επιπλέον το Siri στο iOS 6 θα αναλαμβάνει να δημοσιοποιεί στο Facebook το status που θα του υπαγορεύει ο χρήστης ή τα σχόλιά του και στο Twitter τα tweet του. Επίσης, το νέο Siri υπακούει σε φωνητικές εντολές, και ανοίγει app, ή βάζει το τραγούδι που θέλει να ακούσει ο χρήστης.


  • Siri: Sports
  • Siri: Twitter Integration
  • Siri: Facebook Integration
  • Siri: Local Search
  • Siri: Directions
  • Siri: Restaurant Information
  • Siri: Restaurant Reviews
  • Siri: Restaurant Reservations
  • Siri: Movie Information
  • Siri: Movie Reviews
  • Siri: Movie Showtimes
Επίσης, δεν υποστηρίζεται η υπαγόρευση στην ελληνική γλώσσα (Dictation).

Οι αλλαγές που φέρνει το iOS 6 στους Χάρτες, με την πλοήγηση στροφή προς στροφή, τα στοιχεία κίνησης και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό, αλλά και η Τοπική Αναζήτηση είναι επίσης αμερικανοκεντρικά. Η... Greece δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των χωρών όπου υποστηρίζονται οι ακόλουθες δυνατότητες:

  • Maps: 3D Buildings in Navigation
  • Maps: Traffic
  • Maps: Local search
  • Maps: Business Reviews and Photos
Η ενσωμάτωση του Facebook μας αφορά, και θα μεταφέρει στο Ημερολόγιο του iPhone σημαντικά γεγονότα από το Facebook -όπως τα γενέθλια των φίλων μας, και τα στοιχεία τους στις Επαφές μας. 

Το iTunes και το App Store αποκτούν κουμπάκι Like και έτσι οι προτιμήσεις του χρήστη και των φίλων του σε μουσική και app διαχέονται ως συστάσεις και με αυτόν τον τρόπο.

Μια ακόμα δυνατότητα που φέρνει και στο νέο iPhone το iOS 6 είναι η δυνατότητα κοινοποίησης επιλεγμένων φωτογραφιών σε επιλεγμένες επαφές, τα λεγόμενα Shared Photo Streams.

To PassBook, όπου το iPhone θα κρατάει κάθε είδους κουπόνια, εισιτήρια και λοιπά, εκτιμάμε ότι θα μας είναι ελάχιστα χρήσιμο, εκτός εάν αυξηθούν οι επιχειρήσεις και τα app που θα το αξιοποιούν στην Ελλάδα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το νέο iOS 6 καθιστά εφικτή την ζωντανή επικοινωνία FaceTime και μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (o χρήστης θα μπορεί να κάνει κλήσεις FaceTime από το iPad του χρησιμοποιώντας τον αριθμό  κινητής τηλεφωνίας στο iPhone του). Φυσικά, εάν δεν έχετε πραγματικά απεριόριστη κίνηση δεδομένων στο συμβόλαιό σας, θα σας το προτείναμε να μείνετε στο Wi-Fi. Το FaceTime μέσω κινητής τηλεφωνίας θα είναι μια δυνατότητα που θα περιοριστεί στους χρήστες iPhone 4S και προφανώς θα παρέχεται στους χρήστες του νέου iPhone 5. Μέχρι να ακούσουμε τις ανακοινώσεις των Cosmote, Vodafone και Wind, Facetime μέσω δικτύου κινητής δεν έχει.

Το iOS 6 προσθέτει στο iPhone νέες δυνατότητες που αφορούν στις κλήσεις. Αυτές είναι η δυνατότητα απόρριψης μιας κλήσης απαντώντας με ένα σύντομο μήνυμα. Ή θέτοντας μια υπενθύμιση για επιστροφή της κλήσης αργότερα. Ή με την ενεργοποίηση μιας υπενθύμισης σε προκαθορισμένο χρόνο ή όταν το GPS καταλάβει ότι ο χρήστης επέστρεψε σε προκαθορισμένη θέση (στο σπίτι ή στο γραφείο). Επίσης, τα iPhone με iOS 6 θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία «Μην ενοχλείτε», εξαιρώντας ορισμένες ως σημαντικές επαφές (π.χ. από την διεύθυνση ή τον σύζυγο).

Ακόμα, σημειώνουμε την νέα δυνατότητα Find My Friends που θα σας δίνει αναφορά για την θέση που βρίσκονται όσοι χρήστες συσκευών με iOS το έχουν αποδεχτεί (π.χ. μέλη της οικογένειας ή στενοί φίλοι ή συνεργάτες) και φυσικά θα ενημερώνει για την δική σας θέση όσους έχετε επιλέξει να ενημερώνονται αυτόματα.

Τέλος, τα iPhone με iOS 6 θα μπορούν να λειτουργούν σε κατάσταση Lost, δηλαδή εάν χάσετε το τηλέφωνό σας θα μπορείτε να ζητήσετε (μέσω iCloud) να εμφανίζεται στην οθόνη του ένας αριθμός επικοινωνίας εάν το βρει κάποιος καλός Σαμαρείτης για να σας το επιστρέψει αλλά και να σας αποστέλλονται αναφορές για την θέση του μέσω της εφαρμογής Find My iPhone.

  • Κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι της Apple είναι ότι το πρώτο iPad δεν μπορεί να αναβαθμιστεί σε iOS 6.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain