Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να επιδιορθώσετε το Shockwave Flash Crashes στον Google Chrome



Ένα από τα μειονεκτήματα του Chrome αποτελεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με το Flash Crash.Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? Σε αντίθεση με όλους τους άλλους browser οι οποίοι χρησιμοποιούν την έκδοση του Flash Player που είναι εγκατεστημένη στο λειτουργικό του συστήματος ο Chrome κάνει μια δική του ξεχωριστή εσωτερική εγκατάσταση. όταν όλα πάνε καλά τότε ανανεώνεται και η έκδοση του Flash player με κάθε νέα έκδοση του Chrome. Τι γίνεται όμως σε διαφορετική περίπτωση?

Όταν ο Chrome μπερδεύετε και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εγκατεστημένη έκδοση και του Chrome και του λειτουργικού σας τότε γίνεται Lag ή crashaρει ο browser σας και εμφανίζεται το μήνυμα ”The following plug-in has crashed: Shockwave Flash”.

Παρόλο που εμφανίζεται σαν αιτία του προβλήματος το Adobe Shockwave το πραγματικό πρόβλημα είναι το Adobe Flash. Πως θα διαπιστώσετε αν όντως το πρόβλημα σας είναι εξαιτίας του Flash?

Ανοίξτε τον Chrome και πληκτρολογήστε about:plugins. Πατώντας Enter θα σας μενφαιστούν όλα τα plug ins Που έχετε εγκατεστημένα στον Chrome.Προσέξτε είναι διαφορετικό από τα extensions! Ψάξτε να βρείτε για το Flash και αν μοιάζει με την παρακάτω εικόνα γράφοντας Flash (2 files) τότε υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Πατήστε το σύμβολο + στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου δίπλα από την επιλογή Λεπτομέρειες και πηγαίνετε πάλι στην επιλογή για το Flash. Θα σας εμφανιστεί κάτι σαν την παρακάτω φώτο.



Πρέπει να απενεργοποιήσετε την εγκατάσταση που γίνεται στο εσωτερικό του Chrome Και που στην φωτογραφία είναι στο κόκκινο τετράγωνο. Προσέξτε να είναι ο προορισμός του αρχείου στο φάκελο AppData. Πατήστε Απενεργοποίηση και τότε θα γκριζάρει το τετραγωνάκι.



Κάντε επανεκκίνηση στον Chrome. Στην συνέχεια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Adobe Adobe’s Flash download page για να δείτε ότι όλα είναι καλά. Προσέξτε ότι πρέπει δεν ενημερώνεται αυτόματα η έκδοση του Flash με κάθε νέα έκδοση του Chrome οπότε πρέπει να την κάνετε χειροκίνητα.

Εάν ακόμα αντιμετωπίζετε πρόβλημα πειραματιστείτε λίγο και αποκαταστήστε την εγκατάσταση στο λειτουργικό και όχι του Chrome. Τέλος μπορείτε να επισκεφτείτε ένα  Adobe flash based  site σε λειτουργία ανώνυμη περιήγησης  Ctrl+Shift+N (σε αυτή την λειτουργία απενεργοποιούνται όλα τα πρόσθετα)για να δείτε εάν κάποιο από τα Extensions ευθύνεται για το πρόβλημα.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain