Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να βελτιώσετε τη ζωή της μπαταρίας του λαπτοπ σας στα Windows 7



Όποιος έχει έναν φορητό υπολογιστή  ενδιαφέρεται πάντα πώς να διατηρήσει την υγεία της μπαταρίας του στα επίπεδα αγοράς. Τα Windows 7 έχουν έναν ενσωματωμένο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων στα Windows 7 που σας βοηθά να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Eίναι μόνο ένας από τους τρόπους για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας — το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν πχ να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας και να απαλλαγείτε από τις περιττές εφαρμογές που κάνουν κατάχρηση της CPU.

Χρησιμοποιώντας τον οδηγό  προβλημάτων

Μπορείτε να βρείτε την αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω του Control Panel, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο είναι να πληκτρολογήσετε “βελτίωση ενέργειας” στο πλαίσιο αναζήτησης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο στοιχείο που προκύπτει από τη λίστα.




Ο οδηγός θα εφαρμόσει αλλαγές από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να κάνετε κλικ στη σύνδεση για προχωρημένους και καταργήστε την επιλογή για την αυτόματη εφαρμογή αν θέλετε.
 


Μόλις εκτελέσετε τον οδηγό, θα ελέγξει για τυχόν προβλήματα στις ρυθμίσεις (εάν πχ έχετε τροποποιήσει τα power plans κατά τρόπο που δεν είναι energy efficient).



Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί μια μεγάλη λίστα στοιχείων και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο οδηγός δεν μπόρεσε να βρείτε οποιαδήποτε προβλήματα.



Ακόμη και αν το PC σας δεν έχει τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, είναι στην πραγματικότητα μάλλον ενδιαφέρον να μάθετε για παράδειγμα ότι η προφύλαξη οθόνης καταναλώνει ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού στο φορητό σας υπολογιστή, γι’ αυτό και ίσως θα έπρεπε να την απενεργοποιήσετε.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain