Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πως να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενέργειας του φορητού σας υπολογιστή στα Windows 7


Εάν έχετε ένα φορητό υπολογιστή με πραγματικά μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, θα έχετε ακόμα αρκετή ώρα λειτουργίας του υπολογιστή σας όταν απομένει το 10% της μπαταρίας. Στο άρθρο αυτό θα βοηθήσετε για να θέσετε τις ρυθμίσεις της μπαταρίας σε πιο λογικά επίπεδα.



Σημείωση: είναι προφανές ότι εάν δεν έχετε μια μεγάλη μπαταρία στο φορητό υπολογιστή σας, ίσως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτές τις ρυθμίσεις γιατί μπορείτε να χάσετε δεδομένα.

Πλοηγηθείτε στο Control Panel και τις επιλογές ενέργειας (Power options) .Μόλις είστε εκεί, μπορείς να διαμορφώσετε τις  ρυθμίσεις του τρέχοντος σχεδίου, κάνοντας κλικ στη σύνδεση "Αλλαγή ρυθμίσεων σχέδιο".


Στη συνέχεια, θα κάνετε κλικ στη σύνδεση "Αλλαγή προχωρημένων ρυθμίσεων ενέργειας" στο κάτω μέρος.


Τώρα εντοπίστε την επιλογή μπαταρίας στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου και αναπτύξτε το μέχρι να βρείτε τις διάφορες ρυθμίσεις για τα επίπεδα μπαταρίας κρίσιμη, χαμηλή ή αποθεματικό.


Εδώ είναι πώς λειτουργούν τα διαφορετικά επίπεδα: 

* Χαμηλής μπαταρίας είναι η πρώτη κοινοποίηση που θα πάρετε, στο 10% μπαταρίας ζωής που απομένει. Σε αυτό το σημείο θα λάβετε μια ειδοποίηση εκτός εάν επιθυμείτε την απενεργοποίησή της. Μπορείτε να αλλάξετε την ενέργεια για να μεταβείτε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, εάν θέλετε.

* Αποθεματικό μπαταρίας είναι όταν ο φορητός υπολογιστής σας θα αρχίσει να λαμβάνει δραστικά μέτρα  διακόπτοντας τη χρήση επιπλέον ενέργειας, συνήθως στο 7%.      

* Επίπεδο κρίσιμης μπαταρίας είναι όταν ο φορητός υπολογιστής σας τεθεί αμέσως σε κατάσταση αδρανοποίησης (Hibernate), συνήθως στο 5%. Μπορείτε να αλλάξετε την κρίσιμη ενέργεια μπαταρίας σε κατάσταση αναμονής αντί της αδρανοποίησης (Hibernate).  Μπορείτε να προσαρμόσετε οποιοδήποτε από τα επίπεδα εδώ, και ακόμα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινοποίηση εξ ολοκλήρου εάν θέλετε.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain