Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος στα Windows 7 χρησιμοποιώντας την εντολή PowerCfg



Κάθεστε στο laptop σας και μετά από λίγη ώρα η μπαταρία τελειώνει  και δεν καταλαβαίνετε το γιατί; Αυτό συμβαίνει ακόμα και αν έχετε ρυθμίσει τον υπολογιστή για λειτουργία Power Saver;Τότε ίσως να φταίει κάτι άλλο και η αναφορά που θα δημιουργήσουμε σήμερα με το PowerCfg μπορεί να σας λύσει τις απορίες. Η χρηστικότητα της αναφοράς αυτής είναι χρήσιμη όχι μόνο για τα laptop καθώς μπορείτε να βρείτε τρόπους ώστε να μειώσετε την ενέργεια που καταναλώνετε.


Πατήστε το κουμπί έναρξη και γράψτε cmd στην αναζήτηση. Θα σας εμφανιστεί το πρόγραμμα για να σας μεταφέρει στην γραμμή εντολών. Πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε εκτέλεση ως διαχειριστής.



Στην συνέχεια στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί γράψτε το παρακάτω 

powercfg -energy

Θα χρειαστεί 60 δευτερόλεπτα μέχρι να κάνει τον έλεγχο των λειτουργιών του υπολογιστή σας και να σας ετοιμάσει την αναφορά. Στο τέλος της αναφοράς θα σας εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο και θα σας ενημερώνει πόσα προβλήματα βρήκε.


Θα σας ενημερώσει να δείτε την αναφορά η οποία σώζετε σε μορφή HTML και μπορείτε να την ανοίξετε σε οποιοδήποτε browser. Για να την βρείτε πάτε στο τοπικό σας δίσκο συνήθως ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή (σας δίνει την διαδρομή το πρόγραμμα δίπλα στη λέξη See όπως φαίνεται στην εικόνα.

C:\Windows\system32\energy-report.html

Εντοπίστε το και ανοίξτε το σε έναν browser.( Για όσους βαριούνται αντιγράψτε το παραπάνω στην γραμμή που δείχνει την διαδρομή  στο explore των Windows.)

Η αναφορά για όσους έχουν την ελληνική έκδοση θα είναι στα ελληνικά. Η αναφορά που θα πάρετε χωρίζετε σε 4 τμήματα. Στο πρώτο τμήμα γίνεται αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας όπως το όνομα του κατασκευαστή το BIOS και το όνομα του συστήματος.


Το δεύτερο μέρος αφορά τα προβλήματα που εντόπισε στο σύστημα και φαίνονται με ένα κόκκινο φόντο. Τα προβλήματα που βρίσκονται στην κατηγορία αυτή μπορούν να μειώσουν το χρόνο της μπαταρίας μέχρι και 15%.



Στο Επόμενο τμήμα είναι οι Προειδοποιήσεις. Έχουν κίτρινο φόντο και δεν είναι τόσο σημαντικά όσο τα σφάλματα. παρόλα αυτά αν τα διορθώσετε θα βελτιώσετε την κατανάλωση σας .



Τέλος στο τμήμα Πληροφορίες με λευκό φόντο περιλαμβάνει πληροφοριακά δεδομένα που δεν παρουσιάζουν κάποιο ενεργειακό πρόβλημα αλλά  είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία έγινε ο έλεγχος για να σας αναλύσει τα αποτελέσματα.


Μπορεί να είναι πολύ λεπτομερής η αναφορά αλλά είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο ώστε να μειώσετε την κατανάλωση του ρεύματος σας εξοικονομώντας χρήματα. Οι προτάσεις που θα σας κάνει θα είναι διαφορετικές στον καθένα. Για οτιδήποτε απορία μην διστάσετε να ρωτήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain