Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να στείλετε μεγάλα αρχεία από το e-mail σας


Οι περισσότερες εταιρείες που προσφέρουν  e-mail (yahoo,hotmail,gmail) έχουν ένα όριο στο μέγεθος των αρχείων που σας επιτρέπουν να στείλετε το οποίο είναι συνήθως 25 Mb.Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να στείλουμε μεγαλύτερα αρχεία και ακόμα και αν τα συμπιέσουμε πάλι ξεπερνάμε το όριο! Βρήκαμε ιστοσελίδες που σας προσφέρουν την δυνατότητα να στείλετε αρχεία μεγέθους μέχρι και 200Mb και σας της παρουσιάζουμε.

 Όπως και με τις περισσότερες εφαρμογές που παρουσιάζουμε στο blog μας το να είναι δωρεάν είναι το κυριότερο που κοιτάμε. Υπάρχουν πολλά site που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες αλλά τα παρακάτω είναι δωρεάν και αυτό ,μετράει στις μέρες μας. Είναι δωρεάν όμως για λίγες χρήσεις και αν θέλετε να κάνετε επαγγελματική χρήση τότε πρέπει να πληρώσετε.

Send6

Το πρώτο site είναι το http://www.send6.com/index.php. έχετε τη δυνατότητα να στείλετε 2 φόρες το μήνα χρησιμοποιώντας το και έχει μέγιστο 50 mb ανά αποστολή. Το κάθε αρχείο μπορεί να γίνει download 5 φορές από τη στιγμή που θα το στείλετε  και τα αρχεία παύουν να υπάρχουν στην μνήμη της υπηρεσίας  7 ημέρες αφού τα στείλετε. Για καλύτερες υπηρεσίες υπάρχουν διάφορα πακέτα με το πιο φθηνό να αρχίζει από τα 30 $ το χρόνο.

Στην αρχική οθόνη στο κουτάκι «From» γράφεται το mail σας και στο κουτάκι «Το» το mail του παραλήπτη. Παρακάτω γράφεται το θέμα "Subject" και ένα μήνυμα αν θέλετε. Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση για να βρείτε το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να στείλετε και αφού βάλετε τικ στην επιλογή  «Agree to our terms & conditions»  πατάτε και πατάτε το κουμπί Send6 στο κάτω μέρος της σελίδας και είστε έτοιμοι.


Mailbigfile

Με το mailbigfile (http://www.mailbigfile.com/free/ ) μπορείτε να στείλετε αρχεία μεγέθους  μέχρι και  200 Mb. Το αρχείο μένει στη μνήμη της εταιρείας για 5 μέρες και μπορείτε να το κατεβάσετε μέχρι και 10 φορές.Τα πακέτα για περισσότερες παροχές ξεκινούν από 15 Ε το χρόνο. Δεν αναφέρεται ο ακριβής περιορισμός στη χρήση του αλλά υπάρχει. Μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτό μόνοι σας!

Η αρχική σελίδα είναι πιο απλή από το προηγούμενο site.  Γράφεται το mail του ατόμου που θέλετε να το στείλετε στο κουτί «Send file to»,αναζητάτε το αρχείο που θέλετε να στείλετε στο κουτί «Attach file».  Τέλος πατάτε το κουμπί «Send».


Yousendit

Το yousendit https://www.yousendit.com/?incid=YouSendItLogo%3b  σας δίνει την δυνατότητα να στείλετε αρχείο μέχρι και 100 Mb αφού πρώτα όμως κάνετε μια εγγραφή με το mail σας. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο μέχρι και 100 φορές και δεν αναφέρεται αν υπάρχει περιορισμός στην δωρεάν χρήση του προγράμματος. Σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε χρήση κάποιων πρόσθετων υπηρεσιών αφού πληρώσετε όμως. Τα πακέτα με επιπλέον παροχές ξεκινούν από 10 $ το μήνα.

Η αρχική σελίδα εκτός από τα κλασσικά «From» (αποστολέας) και «To» (παραλήπτης) έχει το κουμπί Select file όπου επιλέγετε το αρχείο που θέλετε να στείλετε. Η επιλογές Θέμα (Subject) και Μήνυμα(Message)  είναι προαιρετικές. Στο γκρίζο πλαίσιο είναι οι επιπρόσθετες επιλογές για όσους θέλουν κάτι παραπάνω. Πατάτε send it και το στείλατε.

Για όσους επιθυμούν να στείλουν ακόμα μεγαλύτερα αρχεία θα ασχοληθούμε στο επόμενο άρθρο καθώς χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα για να τα καταφέρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain